Het Beste Idee Van Varkensland: finalisten presenteren idee dierenwelzijn

Op dinsdagavond 28 mei 2019 wordt de finale van Het Beste Idee van Varkensland gehouden.

Vijf finalisten zullen in een pitch hun idee of visie op innovatie in de varkenssector presenteren. Het thema dit jaar is bijzonder actueel, namelijk Dierenwelzijn. Bij deze nodigen wij u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Deze avond krijgt extra glans door de aanwezigheid van Anette van der Aa, die recent de dierenwelzijnsprijs 2019 van de World Veterinary Association in ontvangst mocht nemen. Dit vond plaats op het 35ste Wereld Veterinair Congres, dat de WVA hield in Costa Rica. Ze krijgt de onderscheiding voor het ontwikkelen van de 'beslisondersteuner euthanasie' een tool die varkenshouders gebruiken bij het euthanaseren van niet-levensvatbare biggen. Euthanasie is soms een onvermijdelijk onderdeel van de gezondheidszorg op een varkensbedrijf. Dierenarts Van der Aa won in 2017 de finale van Het Beste Idee van Varkensland met deze beslisondersteuner euthanasie.

Het Beste Idee van Varkensland is in het leven geroepen om de Nederlandse varkenssector te mobiliseren om innovatieve concepten te ontwikkelen waarmee dier en mens letterlijk en figuurlijk beter kunnen leven. Waren de eerste drie edities regionaal van karakter, de organisatie is nu, mede dankzij steun van diverse partners, landelijk opgezet. Een van de doelstellingen van Het Beste Idee van Varkensland is om de varkenssector in de volle breedte te inspireren en na te denken over innovatie.

Uitnodiging
Wij nodigen u van harte uit om op woensdagavond 28 mei aanwezig te zijn. De boeiende finale, waarbij publiek en een vakjury de winnaar bepalen, vindt plaats in het Akoesticum te Ede. Het programma start om 19.00 uur. Klik hier voor het volledige programma.

Aanmelden
Wilt u zich van te voren aanmelden door een mail te sturen naar: info@hetbesteideevanvarkensland.nl.

Over Het Beste Idee Van Varkensland
Het Beste Idee van Varkensland is in Overijssel ontstaan op initiatief van Coöperatie Varkensartsen en het Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland (VKON). Dankzij de steun van een vijftal partners, te weten LTO Noord, de POV (Producenten Organisatie Varkenshouderij), Kennispoort Regio Zwolle dat ondernemers stimuleert en ondersteunt bij de ontwikkeling van ideeën, Rabobank en de provincie Overijssel wordt deze vierde editie landelijk gehouden.