Varkens in stal - Jan Overeem

Dutch Food Week: 'Boeren kom voor de klas'

Dutch Food Week organiseert van 5 tot en met 16 oktober 2019 de Dutch Food Week Masterclass. Iedereen, die een bijdrage levert aan het eten van vandaag, wordt gevraagd één uur voor de klas te vertellen over zijn/haar bijdrage aan de voedselproductie. De POV maakt een centrale presentatie voor varkenshouders, die hieraan willen meedoen en die prijs stellen op een dergelijke presentatie.

Tijdens de Dutch Food Week Masterclass delen enthousiaste en trotse makers van ons eten hun kennis en kunde over ons voedsel met de jonge generatie van onze samenleving. Hiermee creëren we op grote schaal aandacht voor de vraag ‘Wat eten we?’ en stimuleren we bewustwording over deze vraag onder jongeren. Het idee is dat zo veel mogelijk boeren, telers, verwerkers, producenten en verkopers slechts één uur van hun tijd vrijmaken om voor de klas te staan om iets te vertellen over hun product of sector. Een masterclass geheel naar eigen invulling.

De Dutch Food Week stelt een toolkit beschikbaar, die deelnemers kunnen gebruiken. In de toolkit vindt u ook informatie over dit initiatief. Stelt u prijs op een presentatie over de varkenshouderij van de POV, laat het weten via info@pov.nl.

Bron: POV