Dieractivisten op alle fronten in het ongelijk gesteld

De politierechter heeft de dieractivisten die in mei een varkensstal bezetten, op alle fronten in het ongelijk gesteld. Hun daad werd veroordeeld, de wijze waarop zij de stal zijn binnengedrongen werd veroordeeld en met dierenwelzijn heeft het volgens de rechter niets te maken. De activisten hadden naar het oordeel van de rechtbank het welzijn van de dieren aangetast. Alle 67 activisten kregen een celstraf van twee weken voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Daarbij kregen zij een geldboete van € 300.

"Deze strafmaat lijkt misschien niet veel, maar alle activisten - veelal studenten - hebben nu wel een strafblad. Daar gaan zij in hun loopbaan de gevolgen van ondervinden. En wanneer zij zich nogmaals schuldig maken aan een stalbezetting, gaan zij wel twee weken de cel in", stelt POV-voorzitter Linda Janssen. Maar Janssen is vooral blij dat de rechter zich zo duidelijk uitsprak: Hier is sprake van georganiseerde misdaad. De rechter heeft de activisten op alle fronten veroordeeld.

Het was vandaag een lange zitting. Deze begon vanochtend en duurde tot halverwege de avond. De vier advocaten van de activisten probeerden aan te tonen dat er vormfouten waren gemaakt bij de aanhouding. Ook toonden zij de bekende filmbeelden en ten slotte verhaalden vier activisten op jankerige toon over hun motivatie. Dat leidde tot zichtbare irritatie bij de rechter. 

Activisten getergd
Gedurende de zitting deelden activisten op het internet berichten, om vanavond acties te organiseren bij boeren. Uit Brabant en Gelderland bereiken de POV berichten dat activisten zich ophouden in boerengebied. Hier rijden zij rondjes om de boeren te provoceren. De politie surveilleert ter plaatse. Vermoed u activisten, meld het direct bij de politie en zo mogelijk in de buurt. 

 

Bron: POV