Vleeskalveren

Opleiding Eveal naar een next level in kalvergezondheid

Eveal is een online opleiding (e-learning) voor kalverhouders. Het heeft tot doel de positie en kennis van de kalverhouder te versterken door een dieper inzicht in kalvergezondheid. Het project Eveal is ontstaan door een samenwerking tussen LTO vakgroep Kalverhouderij, Universiteit Utrecht en DAP Thewi.

Als professionele kalverhouder heb je een unieke positie om de gezondheid van de kalveren op je bedrijf te bewaken. Met deze online opleiding en de organisatie van bijeenkomsten willen we de ervaren kalverhouder nog een stap verder brengen. Naar een next level in kalvergezondheid met heldere analyses en het maken van de juiste keuzes in diergezondheid.

Het Eveal-programma bestaat uit twee afzonderlijke onderdelen: een e-learning (zie www.eveal.nu) en (regionale) studiebijeenkomsten. Voordeel van e-learning is dat deelnemers zelf bepalen waar en wanneer de opleiding gevolgd wordt. Er zijn 8 modules, waarvan er nu 2 beschikbaar zijn. Ongeveer drie keer per jaar komt er een nieuwe module beschikbaar. De studiebijeenkomsten zullen deels op praktijkbedrijven plaatsvinden, waarbij kalverhouders onderling en met dierenartsen ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren. rel="noopener noreferrer"

Op de website www.eveal.nu vind je alle praktische informatie en kun je je aanmelden (kosten € 50 per module) en inschrijven voor de evenementen.
LTO vakgroep Kalverhouderij wil dit project een breed draagvlak geven in de sector. We bevelen deze opleiding van harte aan en hopen dat kalverhouders de inhoud van deze opleiding bepreken met de eigen dierenartsenpraktijk. Die is immers de eerste sparringpartner op gebied van diergezondheid.


Bron: LTO Kalverhouderij