Vleesvee in stal - Erik Rijling

Knapzakroute

Zondag 26 mei is het weer zover: de jaarlijkse knapzakroute.

Zes agrarische bedrijven kunnen met de fiets of auto worden bezocht. Op ieder bedrijf kan met een knapzak een product op worden gehaald. Meer informatie

Wij werken met ons zoogkoeienbedrijf samen met een geitenboer wat betreft het voer en het land bewerken. Nu kwam de vraag vanuit die geitenboer of ik vanuit LTO op deze georganiseerde dag ook iets wilde doen. Daar twijfelde geen moment over.

Ik grijp iedere kans om de mensen bewust te maken van onze mooie sector. Waar wij voor staan en waar vlees vandaan komt: wat de mensen op hun bord krijgen. Naar verwachting komen er op de knapzakroute ongeveer 2000 mensen af. Natuurlijk laat ik één van mijn mooie koeien zien met een prachtig vaarskalf. Verder wil ik de boodschap meegeven dat wij goed zorgen voor onze dieren en dat de wet- en regelgeving ons dwingt om veel tijd aan dierwelzijn te besteden. Het is het ons allemaal waard, als de consument dit maar weet te waarderen door ons vlees te kopen.

Promotie van de sector vleesvee staat hoog op de prioriteitenlijst van onze vakgroep. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomsten afgelopen winter in januari en februari hebben jullie dit al kunnen horen. Als wij allen ambassadeur worden van onze eigen vleesvee, kunnen wij die boodschap uitdragen.

Silvia de Rouw

Silvia de Rouw

Vakgroep: Vleesvee

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.