Inspiratiebezoek restaurant van-kop-tot-staart

  • Vleesveehouderij

We gaan op bezoek bij Willem Schaafsma. Hij is chefkok en zoon van een melkveehouder. Hij leerde het vak van de beste koks in Nederland en Frankrijk.

Sinds 2009 heeft hij restaurant Eindeloos, waarbij hij veel samenwerkt met boeren, jagers, vissers en slagers. Hij kookt graag lokaal en zo duurzaam mogelijk. Van-kop-tot-staart staat bij hem hoog in het vaandel. 

Tijdens dit bezoek neemt Willem ons mee in zijn beweegredenen. Wat komt kijken bij vierkantsverwaarding (zowel vanuit het restaurant als de leverancier/boer en consument bezien) en wat zijn belangrijke trends/ontwikkelingen. Samen gaan wij in gesprek over hoe tegen kwaliteit aan wordt gekeken, wat de betekenis van herkomst is enzovoorts en wat hiervan is te leren. Ook krijgen we een korte workshop van kop-tot-staart. Natuurlijk eindigen we met een overheerlijke maaltijd in zijn restaurant! Meld je nu meteen aan

Praktische informatie: Dinsdag 22 november 2022 van 10.00 - 14.00 uur in Leeuwarden.
Het wordt ontzettend interessant en smakelijk. Het aantal plaatsen is beperkt, ben jij er bij in goed gezelschap van collega veehouders? De eigen bijdrage voor deelname is €25 excl. BTW per persoon.

(De excursie is onderdeel van het project Kijk in de Keten voor rundvlees van de Vleesvee Academie. Dit is een initiatief van Stichting VleesveeNL, waarbij met educatie en onderzoek wordt bijgedragen aan het verduurzamen en versterken van de marktpositie van Nederlands rundvlees. De LTO Vakgroep Vleesveehouderij is één van de organisaties in het bestuur van Stichting VleesveeNL.)