Praat mee over het nieuwe GLB

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) gaat veranderen na 2021. Dit heeft de nodige gevolgen voor de vergroeningsmaatregelen; die zullen een grotere bijdragen moeten leveren aan milieu, biodiversiteit en klimaat.

Welke maatregelen in aanmerking komen en welke vergoedingen hier binnen het nieuwe GLB tegenover moeten staan, daarover mogen boeren en tuinders meepraten in de GLB-pilot Sectorale Bouwstenen. Meepraten kan door deelname aan bijeenkomsten en door een enquête in te vullen:

  • Klik hier voor een overzicht van de bijeenkomsten.
  • Klik hier om de enquête in te vullen.

Het nieuwe GLB lijkt misschien nog ver weg, maar aan de plannen ervoor wordt nu geschreven. Daarom dat het ook erg belangrijk is om als sector nú input te leveren voor goed inpasbare maatregelen voordat het te laat is. Daarom willen wij u vragen om dit bericht in uw studieclub te delen en zoveel mogelijk collega boeren en tuinders op te roepen om de enquête in te vullen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de plannen voor het nieuwe GLB niet achter het bureau ontstaan, maar gestoeld zijn op de praktijk.

Wist jij dat je mag meepraten?
Boeren en tuinders krijgen te maken met een nieuw systeem voor hectarepremies en moeten aan nieuwe voorwaarden voldoen om ze te ontvangen. Wist jij dat je mag meepraten over die voorwaarden? Hoe dan? Dat vertelt Lena Zevenbergen (akkerbouw/fruitteelt) uit Klaaswaal in deze video.

 

Bron: GLB Pilot Bouwstenen