AgroZorgwijzer maakt animatie

over psychische problemen voor agrarisch onderwijs

Niet alleen ondernemers in de land- en tuinbouw kunnen te maken krijgen met psychische nood, ook studenten. Ruim een derde van de Nederlandse jongeren heeft slaapproblemen of last van stress. De kans bestaat dat emotionele problemen bij jongeren leiden tot psychische problemen, zoals depressie. Meer dan 40% van de Nederlandse bevolking heeft te maken met een psychiatrische diagnose op enig moment in hun leven. Zo’n 75% van de mensen met psychische problemen ervaren de eerste keer klachten vóór het 21ste levensjaar. (Bron: MHFA)

Animatie om het gesprek op gang te brengen
Speciaal voor het agrarisch onderwijs ontwikkelde AgroZorgwijzer daarom een animatie om te helpen in het bespreekbaar maken van persoonlijke problemen en psychische nood. Het filmpje rel="noopener noreferrer" duurt 1:30 minuten. De bijbehorende handleiding voor docenten bevat drie oefeningen die de docent met zijn studenten kan doen na het zien van de animatie. Daarnaast geeft de handleiding handige tips voor het vervolggesprek en doorverwijsmogelijkheden. Klik op bovenstaande afdeelding om direct naar de animatie te gaan.

LTO Noord projectleider Elsbeth Timmerman was mede betrokken bij de ontwikkeling van de animatie en handleiding. De animatie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Colland Arbeidsmarkt, CIV Agri en Food (Meetingpoint Melkveehouderij), ZuivelNL, LTO Nederland en Opleiden Melkveehouderij.