Handreiking voor gesprekken met leden n.a.v. het coronavirus

Veel ondernemers worden op dit moment getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Een aantal sectoren is al hard getroffen, voor andere sectoren komt dat mogelijk nog. Deze handreiking kan gebruikt worden om met individuele leden het gesprek aan te gaan. Enerzijds om de impact op het bedrijf te bespreken, aan de andere kant ook om te horen wat dit voor de ondernemer privé en het gezin betekent.

We zoeken contact met leden om te horen hoe het met hen privé en met hun bedrijf gaat. Luisteren en aandacht voor het lid en de individuele omstandigheden moet daarbij dus voorop staan. En natuurlijk is het daarnaast voor de vereniging ook van belang om te laten zien dat we er zijn voor het lid en kunnen helpen waar nodig.

LTO Noord heeft voor haar bestuurders en medewerkers die leden benaderen een handreiking opgesteld waarin tips voor een goed gesprek zijn opgenomen. Ook staan de hulplijnen vermeld indien het nodig is om iemand passende hulp te kunnen bieden. Het ezelbruggetje WELKE geeft handvaten bij het goed opbouwen en voeren van gesprekken en is opgesteld voor de LTO Academy.

Klik hier om de handreiking te downloaden.