Grauwe ganzen

Webinar Faunaschade op woensdag 7 oktober

Jaarlijks neemt faunaschade door ganzen, dassen, wilde zwijnen, etc. toe. Wel merken we dat er veel praktische vragen zijn over dit onderwerp: Welke preventieve middelen kan ik gebruiken? Hoe kan ik faunaschade gemakkelijker melden? Hoe werkt de taxatie? En hoe kan ik als grondgebruiker zorgen dat schade ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd? Reden genoeg voor een webinar.

Graag nodigen we je daarom uit om op woensdag 7 oktober om 20:00 het webinar te volgen. 

Het wordt een praktisch webinar en daar hebben we onze sprekers op geselecteerd. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen. Aan het woord zijn:

  • Jeannette van de Ven. Bestuurslid bij ZLTO met onder andere de faunaportefeuille. Jeannette is initiator van de bijeenkomst en tevens bestuurslid van de Faunabeheer eenheid in Noord-Brabant. Ze zal ingaan op de actualiteit in Noord-Brabant en de inzet van ZLTO in dit dossier.
  • Stan Roelofs en Wilmer Remijnse sluiten aan vanuit BIJ12, de organisatie die faunaschademeldingen verwerkt. Daarnaast hebben ze kennis van de taxaties en maatregelen. Deze mannen zullen voornamelijk de praktische aspecten belichten. Hoe bouw je een dossier op? Waar moet je als boer aan denken? Wat moet je niet vergeten te doen?
  • Hans van Beuzekom. Bestuurder van LTO Noord Regio Oost. Zij hebben een mobiele versie ontwikkeld om gemakkelijker schade te kunnen melden térwijl je in het veld staat.

Aanmelden voor het webinar doe je hier. Wil je meer weten wat ZLTO doet tegen faunaschade? Kijk dan hier

Bron: ZLTO