Drenthe ganzen

Oproep: meld voor 15 maart jouw percelen aan voor automatische taxatie

Grondgebruikers in de provincies Friesland, Groningen, Utrecht en Gelderland die gronden beheren binnen een aangewezen ganzenfoerageer- of ganzenrustgebied komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in faunaschade op basis van een automatische taxatie.

Wanneer je voor een automatische taxatie in aanmerking komt, dien je jouw percelen te registreren en aan te melden bij BIJ12. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De deadline om percelen aan te melden is verschoven naar 15 maart 2021.

Voorheen hoefde je jouw percelen niet zelf aan te melden. Sinds 2019 is dit echter wel nodig om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in ganzenschade.

Hoe meld je de percelen aan?

  • Ga naar het online portaal MijnFaunazaken en log in.
  • Haal jouw percelen op bij RVO via de knop “Mijn perceelgegevens”.
  • Controleer je gegevens.
  • Klik op de knop “Autotax percelen” en beantwoord de vragen.
  • Controleer of het gewas van het betreffende perceel juist is.
  • Klik op de knop “Autotax gereed melden”. Een bevestiging van de autotax-melding vind je bij “Mijn documenten.

Aanmelden uiterlijk 15 maart
Het is belangrijk dat je percelen volgens bovenstaande stappen worden aangemeld bij BIJ12. Doe dit uiterlijk op 15 maart 2021, wanneer je dit niet doet kan BIJ12 geen opdracht geven voor taxatie en kunnen zij geen tegemoetkoming in faunaschade verlenen.

LTO Noord over faunaschade
LTO Noord benadrukt dat het van groot belang is om de schade te melden en/of om een tegemoetkoming aan te vragen. Klik hier voor meer informatie over het thema faunaschade.