feetview

Voetenfoto’s showen landschap

Veel mensen hebben afgelopen zomer een ‘voetenfoto’ van hun favoriete landschap via sociale media gedeeld onder #FeetviewNL. Boeren van Nederland had deze oproep gedaan om zo samen te laten zien hoe mooi Nederland is.

De actie leverde een rijke oogst aan fraaie voetenfoto’s en -video’s op. ‘De conclusie: wat is Nederland mooi en verrassend. Voor ons is het daarmee een geslaagde actie’, aldus Jeanet Brandsma, lid van het kernteam van Boeren van Nederland. 

#Feetview@NL is een initiatief van deze beweging die boer en samenleving met elkaar in verbinding wil brengen. De voeten en landschappen waren er in allerlei soorten en maten. Sommige voeten waren prominent in beeld en andere juist als onderdeel van het landschap. ‘We hebben veel mooie foto’s voorbij zien komen op het strand, in weilanden, akkers en natuur, aan de slootkant, tijdens scubaduiken en zonsondergangen, in de regen, bij de dieren en vanuit de trekker’, laat Brandsma weten. ‘Op onze socialemediakanalen hebben wij er gevarieerde fotocollages van gemaakt.’

Ludiekste foto
Er zijn prijswinnaars in de categorieën ‘de ludiekste foto’, ‘de meest aansprekende foto’ en ‘het mooiste oeuvre’. In iedere categorie zijn drie foto’s genomineerd en via sociale media kon een stem worden uitgebracht. De winnaar in de categorie ‘meest aansprekende foto’ is van @Knook bio eieren voor ‘roze mmmEggies-laarzen tussen de kippen’. Rianne Knook uit Lelystad krijgt een knapzak met inhoud toegestuurd. De meest ludieke voetenfoto krijgt een fraai theeglas in de vorm van een koeienuier, een ‘uierglas’. Deze gaat naar #Ingeborgvraagt uit Almere met ‘trouwpumps tussen de lavendel’.

De prijs voor het mooiste oeuvre gaat naar @36sandjes met een aantal zeer fraaie uitzichtfoto’s. Sandra uit West Graftdijk krijgt het boek ‘Ode aan het Vee’ van Karolien Hupkes en Brenda Beumer. Foto’s terugkijken kan op de website www.boerenvannederland.nl. #Feetview@NL wordt ondersteund door TeamAgro NL, Agrifirm en LTO Noord.

Bron: Nieuwe Oogst