Tweede Kamer

Oproep: kom naar het Algemeen Overleg veehouderij in Den Haag

De afgelopen weken en zelfs jaren is het regelmatig in het nieuws. Korte, selectieve berichtgeving over de veehouderij. Of het nu gaat over transport, stalbranden of dierenwelzijn; het is vaak nieuws dat slechts van één kant de zaak belicht. En bij voorkeur van die kant die de grootste nieuwswaarde heeft. We proberen dan altijd een tegengeluid te laten horen, maar slecht nieuws verkoopt nu eenmaal beter dan goed nieuws. Op 24 januari is er een Algemeen Overleg (AO) over de veehouderij in Den Haag.

Diverse onderwerpen staan op de agenda o.a. stalbranden, gezondheidsonderzoeken, welzijn van de landbouwhuisdieren en ingrepen bij deze dieren. In een ander overleg zijn de huisdieren al besproken. Het zou ons helpen als er ook een aantal veehouders aanwezig zijn. Goed om eens te horen wat er leeft in de Haagse “politieke” vierkante kilometer. Maar vaak worden de debatten wat meer genuanceerd gevoerd als er publiek op de tribune zit. En soms is er ook gelegenheid om Kamerleden te spreken in de pauze. Ik ben zelf helaas op pad deze dag, maar ik zou het bijzonder waarderen als een aantal leden zich laat zien in de Tweede Kamer. Het debat duurt van 10.40 tot 15.45 uur en neem in ieder geval een ID-bewijs mee.

Neem contact op uw eigen vakgroep, uw regionale LTO of met mij voor aanvullende informatie. Laten wij de gelegenheid bieden om mèt boeren te praten in plaats van over boeren.

Jeannette van de Ven
Portefeuillehouder Gezonde Dieren
jvdven@lto.nl