LTO sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie

In het verleden heeft LTO al vaker de aandacht gevestigd op de schadelijke effecten van zwerfafval. De verrommeling van het landschap; plastic en blik tussen de gewassen en dieren met welzijns- en gezondheidsproblemen omdat ze “scherp in” hebben. Dat was voor LTO de reden om ons aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie.

Deze alliantie pleit voor statiegeld op kleine petflessen en blikjes. Klik HIER voor de website van Statiegeldalliantie.

Op dit moment heeft staatssecretaris Stientje Van Veldhoven de conceptregelgeving voor de invoering van statiegeld op kleine plastic flessen gepubliceerd. Nu is de fase van publieke consultatie aangebroken. Tijdens deze fase kan iedereen die wil, zijn/haar reactie (zienswijze) op deze concept-wetgeving opsturen.

LTO zal als organisatie een zienswijze indienen omdat de ervaringen van onze leden met zwerfafval enorm veel impact hebben gehad afgelopen jaar, zowel op maatschappelijk als politiek niveau, en er waarschijnlijk geen enkele andere partij is die de noodzaak om ook statiegeld op blik te heffen, zo kan onderbouwen zoals dat wij dat kunnen. Maar natuurlijk kunnen onze leden ook zelfstandig reageren via de volgende link paralegalsHBJZ@minienw.nl. Dat kun je tot en met 27 maart doen.


Bron: LTO Nederland