Landschap

Save the date: Jubileumsymposium 20 jaar Vertrouwensloket

Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren viert doormiddel van een symposium haar 20-jarig bestaan. Een jubileum dat het Vertrouwensloket aangrijpt om te kijken naar hoe het staat met het welzijn van landbouwhuisdieren en veehouders in Nederland. Het welzijn van de boer is immers nauw verbonden met zijn bedrijf, dieren en gezin.

Verminderde dierzorg: Wat zijn de dilemma’s, wat is toelaatbaar, wat en hoe merk je dat het met een veehouder en zijn/haar gezin niet goed gaat, tot welke hoogte durf je je te bemoeien met de bedrijfsvoering van een veehouder, welke hulp(middelen) zijn beschikbaar en waar liggen kansen? 

Die vragen worden beantwoord vanuit de wetenschap, belangenbehartiging en economisch perspectief.

Toneelvoorstelling
Omdat een jubileum een feestje is, wordt tijdens het symposium de theatervoorstelling ‘Wij, Varkenland’ opgevoerd door Lukas de Man. De milieuregels, het verslechterende imago, de persoonlijke problematiek van een veehouder en de rol van de banken. Alles komt aan de orde in deze indrukwekkende solovoorstelling.

Voor wie?
Voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema dierenwelzijn en daaraan gerelateerd de sociaal-economische kant van het ondernemerschap. Het jubileumsymposium wordt georganiseerd voor erfbetreder, adviseur, hulpverleners en voor politiek, onderwijs en anderen die betrokken zijn bij de veehouderij of bij het ondersteunen van boerenbedrijven waar het niet goed gaat.

Praktische informatie
Een nadere invulling van het programma volgt, maar reserveer alvast de datum in uw agenda voor dit unieke evenement: 5 november, aanvang 13.30 uur. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus organiseert het Vertrouwensloket dit jubileumsymposium online of als een fysieke bijeenkomst (met livestream) centraal in het land. Op de hoogte blijven? Meld u zich alvast aan via deze link.


Bron: Vertrouwensloket welzijn landbouwhuisdieren