kippen

Nagekomen belofte - Jeanette van de Ven

Ik ben mijn belofte nagekomen, die ik in het begin heb gemaakt. Ik zou stage gaan lopen bij verschillende sectoren nu ik portefeuillehouder Gezonde Dieren ben geworden.

Afgelopen week heb ik een ochtend meegewerkt op een legpluimveebedrijf. Natuurlijk de nodige voorzorgsmaatregelen genomen van ontsmetten, douchen, schone kleding en weer douchen, etc. Ik vond het indrukwekkend; het ondernemerschap van deze mensen, hun focus op gezonde dieren en hygiëne. In eerste instantie heb ik grondeieren geraapt en kippen gecontroleerd. Een enorm mooi koppel, goed in de veren en nauwelijks zieke of zwakke kippen. Een heel hoog legpercentage ook.

Daarna heb ik eieren gesorteerd aan de band. En als laatste nog even achter de computer gekeken wat er aan administratie bij komt kijken, vrijwillig of opgelegd. Er is veel data beschikbaar en die wordt door deze ondernemers ook zeer intensief gebruikt. Deze scharrelstal is een voorbeeld voor de sector en ik ben blij dat ik hier een kijkje heb kunnen nemen. Deze week ga ik een ochtend tussen de varkens kijken.

Jeanette van de Ven
Portefeuillehouder Gezonde Dieren


Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.