Demodag Ammoniak: 21 juni in Lemelerveld

Locatie
Heideparkweg 11, 8151 PR in Lemelerveld
Tijd
10:00 - 16:00 uur

Aanmelden voor Demodag Ammoniak

Proeftuin Natura 2000 houdt op woensdag 21 juni een Demodag Ammoniak in Lemelerveld. Tijdens deze dag krijgen melkveehouders meer inzicht en praktische handvatten aangereikt voor het verminderen van ammoniakemissie op hun bedrijf.

Het deelproject Proef op de Som van Proeftuin Natura2000 organiseert een Demodag om de activiteiten met haar deelnemers, afkomstig uit acht provincies, af te sluiten. De dag staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. Aanmelden kan via www.proeftuinnatura2000.nl.

Velddemonstraties
Waar ontstaat ammoniak op een melkveebedrijf en wat kun je er aan doen? Op het programma staan velddemonstraties met het uitrijden van met water verdunde mest, maar ook de thema’s weidegang en rantsoen komen uitgebreid aan bod. Tevens zijn ondersteunende managementinstrumenten te bekijken.
Het bedrijf van deelnemer Rolf Roelofs aan de Heideparkweg 11 (8151 PR) te Lemelerveld is gastbedrijf van de dag en staat centraal bij de verschillende activiteiten.
Samengevat: Demodag Ammoniak op woensdag 21 juni van 10.00 tot 16.00 uur in Lemelerveld. Aanmelden via www.proeftuinnatura2000.nl.