gewasbeschermingsmiddelen

Coulance regeling spuitlicenties

Vanwege de corona uitbraak in Nederland werden per 16 maart jl. alle bijeenkomsten en cursussen verboden. Daarmee werd het voor licentiehouders gewasbescherming niet meer mogelijk om bijeenkomsten te volgen ter verlenging van de licentie.

Er is daarom een coulance regeling ingericht. Deze geldt voor alle licenties met een einddatum 16 maart 2020 tot en met 31 december 2020. Mensen met een licentie die in die periode vervalt kunnen werkzaamheden onder die licentie blijven uitvoeren tot 1 januari 2021 en krijgen tot da de tijd om hun ontbrekende kennisbijeenkomsten te volgen. Wanneer er voldoende kennisbijeenkomsten zijn gevolgd, wordt de licentie verlengd met ingang van de einddatum van de bestaande licentie.

De Corona regels zijn nu zodanig versoepeld dat kennisaanbieders weer bijeenkomsten mogen organiseren. Hiervoor gelden wel aangepaste voorwaarden, zoals de anderhalve meter regel en kleinere groepen. Bureau Erkenningen heeft inmiddels al meer dan honderd kennisaanboden ‘nieuwe stijl’ goedgekeurd. Daarnaast is er de mogelijkheid om digitale kennisbijeenkomsten bij te wonen. De verwachting is dan ook dat licentiehouders de komende maanden ruimschoots in de gelegenheid zullen zijn om hun ontbrekende punt(en) alsnog te halen.

Contactpersoon LTO: Annemarie Breukers (abreukers@lto.nl)

Bron: Bureau Erkenningen