Huisvesting Houten

Gratis webinar huisvesting arbeidsmigranten op 15 juli

Werkt u met arbeidsmigranten en biedt u hen huisvesting aan? Zorg dan dat uw kennis weer helemaal up to date is, en meld u nu aan voor onze gratis webinar op 15 juli!

Sinds de komst van de Wet Aanpak Schijnconstructies is het niet meer toegestaan om de kosten voor huisvesting in te houden op het wettelijk minimumloon, tenzij de huisvesting aan een aantal strikte voorwaarden voldoet. Eén van die voorwaarden is dat de huisvesting gecertificeerd is via een geaccrediteerd systeem. De eisen aan die huisvesting moeten worden afgesproken in een cao. In de agrarische cao’s zijn deze huisvestingsnormen opgenomen. LTO heeft samen met de werknemersorganisaties in de afgelopen periode op basis van die normen een certificeringssysteem ontwikkeld: het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Tijdens deze webinar praten we u helemaal bij over deze ontwikkeling.

Diana Eleveld (Werkgeverslijn land- en tuinbouw) gaat in gesprek met Peter Baltus (paritair projectleider agrarisch keurmerk flexwonen) over de mogelijkheden rondom het certificeren van huisvesting door middel van het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Ook wordt verteld onder welke voorwaarden de kosten voor huisvesting ingehouden mogen worden. Na het volgen van deze webinar bent u weer helemaal up to date, en weet u wat er praktisch mogelijk is rondom het inhouden van huisvestingskosten op de loonstrook.

Op 11 maart jl. heeft er ook een webinar plaatsgevonden over dit onderwerp. In de tussentijd heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toestemming gegeven voor een ‘overgangsperiode’ en zijn de eerste ervaringen in de praktijk opgedaan. Hier zullen wij uiteraard op in gaan tijdens deze webinar.

De webinar vindt plaats op maandag 15 juli, om 14:00 uur. De webinar duurt ca. 45 minuten. Deelname aan de webinar is gratis voor alle werkgevers in de land- en tuinbouw. Meld u direct aan!

Wat is een webinar?
Een webinar is een online seminar waarin u een live presentatie in beeld en geluid kunt volgen. Via de chatfunctie kunt u vragen stellen, die zoveel mogelijk nog tijdens het webinar worden beantwoord. Bent u niet in de gelegenheid om de webinar live te volgen? Geef dit aan op het aanmeldformulier, u ontvangt dan de link waarmee u de webinar terug kunt kijken.

Hoe werkt het?
U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier. Een dag voor aanvang van het webinar krijgt u een mail met de link en verdere instructies. U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid. De webinar is gratis en bedoeld voor werkgevers in de land- en tuinbouw. Ook intermediairs met een cao-abonnement zijn welkom om de webinar te volgen. Webinars van de Werkgeverslijn worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Colland Arbeidsmarkt.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw ontmoet u graag bij het webinar op 15 juli!

 

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw 

Diana Eleveld

Diana Eleveld

Adviseur cao- en arbeidsrecht Werkgeverslijn land- en tuinbouw

Naar alle weblogs van Diana Eleveld