Onze standpunten

Boeren en tuinders zijn het zat steeds neergezet te worden als een ‘probleem’ waar een ‘oplossing’ voor moet komen. LTO Noord ziet de boosheid, zorg en emotie die er op dit moment in onze sector leeft.

Daarom wil LTO Noord leden helpen om een gezamenlijk, krachtig statement af te geven. Onze inzet is erop gericht om rond en tijdens de actiedag op 1 oktober op een positieve, publieksvriendelijke wijze uiting te geven aan het statement.

  • LTO Noord ondersteunt haar leden die rond, op of na 1 oktober willen bijdragen in het maken van een gezamenlijk, krachtig statement. Dat kan zijn in Den Haag of dicht(er)bij huis.  

  • Boeren en tuinders zijn het zat steeds neergezet te worden als een ‘probleem’ waar een ‘oplossing’ voor moet komen. LTO Noord ziet de boosheid, zorg en emotie die er op dit moment in onze sector leeft. Onze inzet is erop gericht om rond en op de actiedag 1 oktober op een positieve, publieksvriendelijke wijze uiting te geven aan het statement.
  • We roepen de politiek dan ook op om trots te zijn op de Nederlandse agrarische sector en naast ons te gaan staan in plaats van te polariseren, zodat we met onze ambities en innovatiekracht koploper kunnen blijven. 
  • Boeren en tuinders werken elke dag, het hele jaar door, ongelofelijk hard om Nederland van groene en gezonde producten te voorzien. En een bijdrage te leveren aan het voedselvraagstuk van een groeiende wereldbevolking. De maatschappelijke waardering daarvoor is groot. Helaas blijkt dat niet altijd uit het politieke debat. Dat is teleurstellend en frustrerend. LTO Noord begrijpt daarom maar al te goed de boosheid, zorg en emotie die er op dit moment in onze sector leeft. Onze bestuurders en medewerkers voelen dit zelf ook en helpen graag om dit statement op 1 oktober duidelijk te maken richting politici. 
  • In onze lobby proberen we zo goed mogelijk de positie van boeren en tuinders neer te zetten. Op het belangrijke PAS- dossier zijn we bovendien volop actief om via politieke wegen een zo goed mogelijk resultaat voor de land- en tuinbouw te behalen. Dat is niet altijd de meest zichtbare en gemakkelijke weg. Wij zijn er echter van overtuigd dat het wel de meest effectieve weg is.