Meld je nu aan voor de Netwerkdag van Vrouw & Bedrijf op 27 mei

  • Vrouw en Bedrijf

Boerinnen opgelet! Hebben jullie donderdagmiddag 27 mei al vrij geroosterd in je agenda? Dan is er namelijk een inspirerende netwerkmiddag speciaal voor jullie, aanvang 13.00 uur! Dit jaar is het thema Voedsel: ‘’Wat de boerin NIET kent, eet ze WEL’’. Meld je voor 17 mei aan en ontvang een lekker verrassingspakket!

Als voedselproducent mag je deze digitale netwerksessie met interessante sprekers over voedsel niet missen. Verandert de vraag naar voedsel? Moet er geproduceerd worden op een andere manier? Hoe kunnen wij als boerinnen en tuindersvrouwen op actuele ontwikkelingen inspelen? En wat eten we zelf? 

We starten de middag met een bijdrage van Gerda Feunekes. Gerda is werkzaam bij het Voedingscentrum en vertelt over het belang van de bekende ‘’Schijf van Vijf’’ voor de consument en voor de agrarische sector. Joris Lohman, bedenker en oprichter van Foodhub vertelt over zijn project ‘’De nieuwe Boerenfamilie’’ dat zich richt op nieuwe verdienmodellen voor agrarisch ondernemers. Hij neemt ons mee naar de voedseltrends van de toekomst.  

Na de inspirerende inleiding ga je zelf aan de slag in workshops. Er zijn drie workshops waaruit gekozen kan worden. In workshop 1 geven Gerda Feunekes en Joka van Dusseldorp, beiden van het voedingscentrum ons verdiepende kennis hoe wij als producenten kunnen inspelen op de toekomstige voedingsadviezen van de Schijf van Vijf. 

In workshop 2 ga je aan de slag met de vijf richtlijnen voor het voeren van een goed dialoog onder leiding van Juul Smeets van LTO Noord en Noelle Aarts van Noëlle Aarts, hoogleraar Communicatie aan de Radboud Universiteit. Zij geven tips en trucs. Deze kennis kun je goed gebruiken als je in dialoog gaat met burgers over je bedrijf en de landbouw.

De 3e workshop gaat over voedseltransities en nieuwe verdienmodellen. In een spelvorm vertelt Joris Lohman van Foodhub o.a. hoe je als agrarisch bedrijf met nieuwe verdienmodellen kunt inspelen op een voedseltransitie. Hij bespreekt praktijkvoorbeelden uit de agrarische sector. 

Na de workshops is er de mogelijkheid om te netwerken met collega-boerinnen. Dit willen we doen middels een online high-tea. Omdat voedsel centraal staat tijdens deze middag, mag iets lekkers natuurlijk niet ontbreken. Meld je daarom tijdig aan, dan ontvang je van ons verrassingspakket. Hiermee wordt de netwerk High tea nog leuker en lekkerder!

Meld je hier voor 17 mei aan.

Voor LTO-leden is deze middag gratis. Voor niet LTO-leden vragen wij een bijdrage van €17,50. Achteraf ontvang je een factuur. 
(Klik hier voor de privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.)

Programma:

13:00 – 14:00 Opening en bijdrage van Gerda Feunekes en Joris Lohman

14:00 – 15:00 Workshops

15:00 – 15:10 Pauze

15:10 – 16:00 Netwerk High Tea