120 boerinnen en 'Het lef om gelukkig te zijn'

Op vrijdag 8 maart jl., Internationale Vrouwendag, hield LTO vrouw en Bedrijf haar Netwerkdag met als thema PITSTOP: stil staan bij wat je doet, inspiratie opdoen om vervolgens met vernieuwde krachten verder te gaan op het bedrijf en in het gezin.

120 Vrouwen uit alle windstreken waren naar het TT Circuit Assen gekomen voor deze inspirerend en gezellige Pitstop waar kennis, en ervaring werden gedeeld.

De belangstelling voor de workshop “ Gunfactor” van Gertien Beijering was groot. Leren omgaan met verschillende soorten mensen en het opbouwen van goede relaties om de gunfactor te ontvangen. De workshop “waar sta ik zelf en waar sta ik met mijn bedrijf van “Wiggele Oosterhoff’’ gaf veel herkenning, erkenning en diepgang en bracht mensen tot nadenken over hun toekomst.

Christel van Raay belichtte het werk van “Zorg om Boeren”. Zij attendeerde erop dat men meer moet omkijken naar de medeondernemende boer. Christel: ‘’Praat met elkaar over de problemen die er zijn, wees voor elkaar een luisterend oor. Mocht je wat opvallen bij je partner of bij een collega wat verontrustend is, ga het gesprek aan en neem zo nodig contact op met ZOB. Wij zijn er om elkaar te ondersteunen.’’

Elske Doets, Zakenvrouw van het jaar 2017, sloot de dag af met een fantastische speech over het moderne zakenleven. Zij vertelde hoe zij Zakenvrouw van het jaar is geworden en hoe ze het familiebedrijf heeft overgenomen en nu succesvol voortzet.

Ook de rondleiding door het TT circuit werd zeer gewaardeerd en was een eyeopener voor de ondernemende vrouwen die aangaven de dag interessant, gezellig, confronterend, en leerzaam te vinden. Zij gingen naar huis met het boek van Elske Doets “Het lef om gelukkig te zijn” en stof om over na te denken.

Op de foto van links naar rechts: Willemien Koning en Christel van Raay.