Even voorstellen: Provinciaal Voorzitter Vrouw&Bedrijf Gelderland

Mijn naam is Joline Brouwer en ik ben sinds dit jaar de nieuwe provinciaal voorzitter Gelderland van LTO Noord Vrouw & Bedrijf.

Ik ben 29 jaar en woon op het melkveebedrijf van mijn ouders waar ik met veel passie bij mee help. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als projectmanager business development food. Waar ik innovatieve bedrijven verder help met hun idee of vraag. Daarnaast werk ik aan verschillende (Europese) projecten met als thema's; blockchain technologie, voedselverspilling, en precisielandbouw. Hiervoor heb ik gestudeerd aan de Aeres hogeschool en de Wageningen Universiteit waar ik ook verschillende bestuurlijke functies heb uitgevoerd.

Waarom ik mij wil inzetten voor Vrouw& Bedrijf is, dat naast de nuttige activiteiten die worden georganiseerd, ik het belangrijk vind dat er vanuit LTO aandacht is voor de positie van de vrouw in de agrarische sector. En dan ook specifiek voor de stabiele factor die de vrouw heeft op het (familie)bedrijf. Een derde van het aantal werkzame personen op een agrarisch bedrijf is namelijk vrouw, waarvan de meesten werkzaam zijn op familiebedrijven.

De positie van de vrouw is natuurlijk ook veranderd: het is geen automatisme meer dat de eigen carrière wordt opgegeven om mee te gaan werken in het bedrijf. Het is minder vanzelfsprekend geworden dat de meeste bedrijven in familieverband worden overgenomen. Daarom denk ik ook dat het goed is dat specifiek vanuit LTO aan o.a. deze ontwikkelingen aandacht wordt besteed. En door het organiseren van verschillende activiteiten, hoop ik dan ook dat we van elkaar kunnen leren, meer kennis kunnen delen en ook een podium kunnen bieden aan de boerinnen. Als voorzitter hoop ik vanuit mijn achtergrond en expertise hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Ondanks dat het voor nu nog lastig is om elkaar te treffen, kom ik graag met jullie in contact via WhatsApp of e-mail

Het lijkt mij  mooi als we gezamenlijk in gesprek kunnen gaan en jullie dan ook te ontmoeten komend jaar bij enkele nuttige en leuke activiteiten. Mocht je opmerkingen, vragen en/of suggesties hebben laat het dan zeker weten!

Met vriendelijke groet,

Joline Bouwer
joline1brouwer@gmail.com

Klik hier om een kijkje te nemen op de website van LTO Noord Vrouw&Bedrijf