Verliefd of getrouwd; wat je moet weten als partner van een agrarisch ondernemer

Je bent verliefd en wilt niets liever dan met je partner het pad van de liefde bewandelen. Jij trekt bij jouw partner in want die is agrarisch ondernemer. Hoe leuk is het om samen aan het werk te zijn op het land, in de kas of tussen de dieren. Het loopt allemaal op rolletjes: huisje-boompje-beestje, maar hebben jullie ook nagedacht over de zakelijke kant?

Het maken van financiële en juridische afspraken zijn meestal geen aantrekkelijk onderwerpen om over te praten als je verliefd bent. Ook niet als je al jaren getrouwd bent. En toch, om nare situaties in te toekomst te voorkomen, is het belangrijk om zaken goed te regelen. Pas afspraken aan op momenten dat er in jullie situatie iets verandert. Ook als jullie al jaren samen zijn, het is nooit te laat om de zakelijke kant van jullie relatie onder de loep te nemen.

Vrouw&Bedrijf heeft het kennisdossier ‘Huisje-boompje-beestje’ opgesteld voor partners op agrarische bedrijven. In dit kennisdossier vind je veel informatie over alles wat je samen kunt en moet regelen én de manier waarop je dat kunt doen. Het helpt jou en je partner op weg om alles privé en zakelijk op rolletjes te laten lopen.

Zo wordt bijvoorbeeld aangeraden om bepaalde dingen vast te leggen als je gaat samenwonen. Hiervoor is een 5-stappenplan opgesteld. Verder vind je er informatie over arbeidsvergoeding voor meewerken op het bedrijf, over meeondertekenen bij het aangaan van een lening van de bank, over ziekte en verzekeringen, over het opstellen van maatschapscontracten en nog veel meer.

Succes bij het regelen van de zakelijke kant van je privéleven!