Even voorstellen Provinciaal voorzitter Vrouw&Bedrijf Drenthe

Mijn naam is Ceciel Mentink en ik ben provinciaal voorzitter Drenthe van de LTO Noord Cie Vrouw & Bedrijf.

Ik ben 52 jaar, getrouwd met Hans en samen hebben we vier kinderen. We wonen in Gieterveen (veenkoloniën) in Drenthe en hebben een melkveebedrijf met 230 koeien en +/- 100 jongvee bij een opfokbedrijf. We zijn in maatschap met twee zonen waarvan de oudste nu sinds kort een eigen bedrijf heeft.
Geboren en getogen in Twente, maar wegens annexatie hebben we in 2004 in Gieterveen opnieuw een melkveebedrijf opgericht, wat een zeer innoverende tijd was.

Buitenshuis ben ik werkzaam voor 24 uur in de week in een verpleeghuis in Borger en sinds 2019 ben ik statenlid in de mooie provincie Drenthe. Sinds 2016/17 ben ik voorzitter van LTO Noord Vrouw&Bedrijf Drenthe, wat ik ook met veel plezier mag doen.

Vaak wordt de rol van de vrouw op het bedrijf onderschat. Of het nu gaat om het nemen van beslissingen in kosten of om overname of op sociaal oogpunt. Ook is de vrouw in veel opzichten het aanspreekpunt, maar vaak ook de partner aan de keukentafel wanneer het even niet zo lekker loopt op het bedrijf.

Voor al deze vrouwen wil ik me inzetten om hun een betere basis te geven voor op het bedrijf. Graag wil ik met jullie in contact komen om te sparren om zo nog meer kwaliteit en kennis te krijgen om alle ballen in de lucht te houden.

Daarnaast zet ik me in voor het voedselsysteem om de verbinding van producent(boeren) naar consument(burger) te waarborgen. Samen met Projecten LTO Noord gaat de commissie Vrouw&Bedrijf hiermee aan de slag. Mocht je nog vragen hebben of suggesties, dan hoor ik graag van jullie.

Wegens Corona kunnen we helaas geen bijeenkomsten organiseren, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Houd onze website in de gaten of word lid van de Whatsapp groep van Vrouw&Bedrijf Drenthe. Dat kan door het sturen van mailtje met daarin je naam en telefoonnummer zodat ik je toe kan voegen.

Met lieve groet,

Ceciel Mentink
cecielmentink@gmail.com