Malieveld - trekker met spandoek

Bedankt voor de onvergetelijke dag

De boerenprotestactie gisteren was een onvergetelijke dag. Voor jullie, voor de Haagse politiek, voor de samenleving en voor mij.

Daarvoor wil ik jullie hartelijk bedanken.
Wat we gisteren hebben laten zien, is wat er gebeurt als boeren samen de schouders ergens onder zetten. Wat er loskomt als wij zij aan zij gaan staan. Ik heb, net als u, genoten van het grote gevoel van saamhorigheid, de goede sfeer, de eendracht die wij uitstralen.

Daarmee is de bijdrage die wij hebben willen leveren aan deze actie dubbel en dwars geslaagd. Wij wilden een krachtig en gezamenlijk statement richting politiek en samenleving geven over de rol en de positie van de land- en tuinbouw in de samenleving. Het echte boerengeluid was gisteren – en in aanloop naar de boerenprotestactie – in ontelbare media te horen en te zien. En hoe bijzonder is het dat je als sector de grootste file ooit veroorzaakt én toch de duim omhoog krijgt – letterlijk langs snelwegen en ook op sociale media – van burgers. Uit allerlei polls blijkt dat een overgrote meerderheid van de mensen achter de boeren staat, de boeren steunt in hun actie. U mag erop rekenen dat wij dit aan de onderhandelingstafels terug laten komen.

Het echte boerengeluid is heel veel in het nieuws geweest en dat is voor nu het allerbelangrijkste. Dat maakt mij ontzettend trots.
Nogmaals top gedaan! #trotsopdeboer

Lees ook:
'Mijn complimenten aan de organisatoren. Hier kan de politiek niet omheen. Vandaag is bij de demonstratie een vuist gemaakt. Het gesprek gaat voor LTO door, met uitgestoken hand naar eenieder die de toekomst van sector een warm hart toedraagt' - Marc Calon, voorzitter LTO Nederland. Lees hier het volledige persbericht.

Uitgebreide terugblik door Nieuwe Oogst

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.