Dirk Bruins

Eenheid in verscheidenheid

Vanaf 1 juli mag ik de rol van algemeen voorzitter van LTO Noord invullen en heb ik het stokje van Jakob Bartelds overgenomen. In dat stokje dat ik heb overgenomen zit veel dat is bereikt, de laatste jaren. Meer dan menigeen beseft, denk ik.

Intern is door de drie verschillende regionale LTO’s hard gewerkt aan de hervorming van LTO Nederland, om te komen tot één sterke landelijke belangenbehartigingsorganisatie. Het bestuur van LTO Noord heeft tevens de keuze gemaakt om zich volledig te focussen op de regionale belangenbehartiging en de organisatie daarop in te richten.

Dat was voor mij een belangrijke voorwaarde om aan deze enorm verantwoordelijke uitdaging te beginnen. Bewust zeg ik uitdaging, want ondanks dat er veel is gebeurd, zie ik ook dat we als regionale LTO’s en LTO Nederland het moeilijk hebben. De waardering voor de hoeveelheid aan goed werk die dagelijks door medewerkers, bestuurders en leden wordt verzet, sneeuwt vaak onder door de hoeveelheid en complexiteit van regelgeving en negativiteit van het nieuws die dagelijks het erf van u en mij als boer en tuinder bereiken.
Ik wil me de komende jaren daarom ook vooral gaan inzetten voor eenheid binnen en zichtbaarheid van onze mooie land- en tuinbouw sector. Dat is geen gemakkelijke opdracht – niet voor niets schreef ik dat het een uitdaging is – en ik kan dat zeker niet alleen. Gelukkig ligt er wel een heel mooie basis door wat er bereikt is en de keuzes die gemaakt zijn over hoe we de toekomst tegemoet gaan.

Ik hoop en vertrouw erop dat ik, medebestuurders en leden elkaar weten te vinden, een beroep op elkaar durven te doen en elkaar aanspreken. Zodat we in gezamenlijkheid kunnen laten zien wat een fantastische sector wij zijn, hoe groot de diversiteit soms ook is.

Mahatma Gandhi zei ooit: ‘Our ability to reach unity in diversity will be the beauty and test of our civilization’. Ons vermogen om eenheid in verscheidenheid te bereiken, zal de schoonheid en test van onze beschaving zijn. Voor mij zijn dat woorden die ik zie als een belangrijke opdracht.


Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.