Zinderende race

Onze nationale helden doen het goed deze zomer. De Tour de France had een zinderend slot met een 22-jarige winnaar en Steven Kruijswijk als nummer drie op het podium.

Ook als niet-tourliefhebber was het mooi om te zien hoe de ploegen in wisselende extreme weersomstandigheden met hun tactiek bezig waren en samen naar de overwinning reden.

Max Verstappen liet een huzarenstuk zien door op de natte baan in Duitsland te winnen en zondag in Hongarije tweede te worden. Op de vraag hoe hij zich zo kon handhaven, antwoordde hij zich vooral te concentreren op zijn eigen race, geen fouten te maken en zich niet te laten afleiden door anderen. Het hoofd koel houden en in nauw overleg met het team de juiste beslissingen nemen.

Deze zomer kenmerkt zich door wisselende extreme weersomstandigheden. Het is droog, heet en soms in vijf minuten veel te nat. Het valt dan niet mee om het hoofd koel te houden. Niet alleen de landbouw wordt geraakt door de klimaatverandering. In de stad zijn mensen nog slechter af. Daar bezwijken mensen letterlijk aan de hitte, mede door het gebrek aan groen. De brullende airco’s maken het buiten alleen nog maar heter waardoor mensen verkoeling zoeken en massaal naar het strand en (ons) platteland trekken.

Misschien is het nu een mooi moment om er zelf eens tussenuit te gaan. Om een dag, of misschien wat langer, afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen. Het is goed om op een andere plek je blik te verruimen of op bezoek te gaan bij een collega in een ander gebied. Inspiratie opdoen om weer nieuwe plannen te maken.
Tijdens het zomerreces is het voor LTO ook rustiger. Dat betekent niet dat we stilzitten. Er wordt hard gewerkt aan een alternatief voor de PAS-vergunningverlening. LTO wil duidelijke spelregels in een eerlijke zinderende race, zodat Max Verstappen volgend jaar kan starten in Zandvoort en de landbouw verder kan met een deugdelijke NB-wetvergunning. Dan kunnen we allemaal trots zijn.

 

Trienke Elshof

Trienke Elshof

Regionaal aanspreekpunt voor Algemene zaken (o.a. jongeren, visie & strategie, kennis & innovatie, ledenbetrokkenheid). Regionaal aanspreekpunt voor Markt & Maatschappij.

Naar alle weblogs van Trienke Elshof

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.