Kalverhouderij

De Nederlandse kalverhouderij levert kalfsvlees van hoge kwaliteit aan consumenten in Nederland en het buitenland. De sector zet zich samen met ketenpartners in voor dierenwelzijn en diergezondheid, verduurzaming en een gezonde markt.

kalveren-6

De Nederlandse kalverhouderij levert kalfsvlees van hoge kwaliteit aan consumenten in Nederland en het buitenland. De sector zet zich samen met ketenpartners in voor dierenwelzijn en diergezondheid, verduurzaming en een gezonde markt.

Er zijn twee soorten kalfsvlees; blank en rosé. Blank kalfsvlees komt van kalveren die bij een leeftijd van tussen de zes en de acht maanden worden geslacht. Rosékalfsvlees is van dieren van maximaal twaalf maanden oud. De consumptie van kalfsvlees in Nederland is beperkt; zo’n 90% van het kalfsvlees wordt geëxporteerd.

De Nederlandse kalverhouderij is de grootste van Europa. De basis van de sector ligt in de melkveehouderij aangezien een koe elk jaar moet kalven om melk te blijven geven. Veel kalverbedrijven zijn onderdeel van een geïntegreerde keten.

De vakgroep Kalverhouderij van LTO Nederland zet zich in voor verduurzaming van de sector. De vakgroep is nauw betrokken bij de kwaliteitsregeling ‘Vitaal Kalf’, en is een drijvende kracht achter verschillende diergezondheids- en dierenwelzijnsinitiatieven.


Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal. 

Wij zijn er voor al je vragen! Neem contact met ons op.