POV en LTO vernieuwen samenwerkingsovereenkomst

  • LTO Noord
  • Varkenshouderij

POV en LTO blijven samenwerken. Na een tijd van intensieve gesprekken tussen leden en bestuurders is een nieuwe overeenkomst gesloten, waarmee op basis van vertrouwen en gedeeld belang wordt samengewerkt in het belang van varkenshouders en de bredere land- en tuinbouwsector.

varkenshouderij-16

Leden van POV en LTO willen één varkensgeluid als onderdeel van het belang van het collectief van de land- en tuinbouw. Vanuit verschillende ledenenquêtes, een-op-een gesprekken met varkenshouders en bestuurders werd de behoefte om verder samen te werken benadrukt. De beide organisaties zijn dan ook gemotiveerd om de samenwerking voort te zetten, zoals nu ook in een nieuwe overeenkomst is geformaliseerd.

Leden van POV en LTO kunnen met de nieuwe overeenkomst blijven vertrouwen op een belangenbehartiger die zich lokaal, regionaal, nationaal en internationaal voor hen inzet. Dubbel- en enkelleden blijven de zelfde contributie betalen, waarbij de beide organisaties zorgen dat de middelen worden ingezet in het belang en volgens de wensen van de leden. Daarbij krijgen de lokale afdelingen, die door alle leden worden gewaardeerd, nadrukkelijk ook de aandacht die zij verdienen. De overeenkomst is voor onbepaalde tijd gesloten.