Lidmaatschap

Fijn dat je lid bent van LTO Noord.
Wie zijn wij? Wij zijn dé belangenbehartiger van boeren en tuinders in Nederland. Wij laten de stem van boeren en tuinders horen en nemen het voortouw in de ontwikkeling van de sector. Wij vormen de schakel tussen onze leden, de overheid, de maatschappij en het bedrijfsleven.

Fijn dat je lid bent van LTO Noord.
Wie zijn wij? Wij zijn dé belangenbehartiger van boeren en tuinders in Nederland. Wij laten de stem van boeren en tuinders horen en nemen het voortouw in de ontwikkeling van de sector. Wij vormen de schakel tussen onze leden, de overheid, de maatschappij en het bedrijfsleven.

 

Achter de boer en tuinder. Voor ons allemaal.

Hier zetten wij ons voor in

Wij behartigen jouw belangen op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Daarnaast ben je lid van je lokale LTO Noord-afdeling. Ook kun je gebruik maken van ons Informatiecentrum en de Werkgeverslijn. Omdat we niet alleen zelf aan het woord willen zijn, maar ook jou willen laten meepraten en beslissen, zetten we in op deelname op lobbydossiers via commissies, besturen, klankbordgroepen en ons ledenpanel.

Nog geen lid? Kijk hier welk lidmaatschap het beste bij jou past en sluit je aan.

Blijf altijd en overal op de hoogte

Via de LTO Dichtbij app, onze exclusieve (gratis) ledenapp (verkrijgbaar via de Apple Store of Google Play Store), wekelijkse nieuwsbrieven, (online) bijeenkomsten, WhatsApp-groepen en de Nieuwe Oogst, blijf je op de hoogte van onze inzet voor jou. En als lid kun je met regelmaat jouw stem laten horen over actuele onderwerpen en aangeven wat jij belangrijk vindt o.a. via ons ledenpanel.

Lidmaatschap bij lokale LTO Noord afdeling

De afdeling behartigt jouw belangen op gemeentelijk niveau. Denk hierbij aan de actualiteiten bij jou in de buurt. De afdeling organiseert bijeenkomsten en houdt haar leden op de hoogte via mail, nieuwsbrief, hun afdelingswebsite en WhatsApp-groepen.

Belangenbehartiging op regionaal niveau

LTO Noord is ingedeeld in drie regio's: Noord (Groningen, Friesland, Drenthe), Oost (Gelderland & Overijssel) en West (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland). Het regiobestuur zit bij meerdere organisaties aan tafel. Denk hierbij aan de waterschappen, provincies en gemeenten. Het Regiobestuur is een actief bestuur met gedegen bestuurders. Iedere bestuurder heeft zijn/haar eigen portefeuille. Die kunnen specifiek zijn voor hun eigen provincie maar ook overkoepelend voor de hele regio. Daarnaast zijn er de beleidsadviseurs voor iedere provincie en portefeuille. Zij zijn nauw betrokken bij de provincies, waterschappen etc. Zij voeren de gesprekken met gedeputeerde en ambtenaren, worden gevraagd mee te denken in projecten, schrijven zienswijzen, beleidsstukken om de kennis en standpunten van de agrarische sector te delen met de beleidsmakers. De regioteams van Noord, Oost en West ondersteunen de regiobestuurders en lokale afdelingsbestuurders hierbij.

Belangenbehartiging op landelijk niveau 

Als je lid bent van LTO Noord, ben je automatisch ook lid van LTO Nederland, zij zijn verantwoordelijk voor de landelijke belangenbehartiging in Den Haag. Ook ben je lid van de vakgroep van jouw sector. LTO Nederland heeft 18 vakgroepen die de belangenbehartiging op sectoraal niveau uitvoeren. Zo organiseren de vakgroepen bijeenkomsten specifiek voor jouw sector en zijn ze actief aan het lobbyen in Den Haag.

Belangenbehartiging op internationaal niveau 

Lobbyisten van LTO Nederland zijn aanwezig in Brussel en lobbyen voor de agrarische sector op het beleid van de Europese Unie.  

Heb je vragen over het lidmaatschap? Kijk hieronder bij de veel gestelde vragen of het antwoord ertussen staat of neem contact op met ons Informatiecentrum. Nog geen lid? Kijk hier welk lidmaatschap het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen over het lidmaatschap

Informatiecentrum

Heb je vragen of opmerkingen over belangenbehartiging, een van onze projecten of heb je een adviesvraag? Onze medewerkers helpen je graag verder.

Wij zijn er voor al je vragen! Neem contact met ons op.