Afdeling Schoonebeek wint Gouden Kruiwagen in de Allemaal campagne

  • Schoonebeek
  • LTO Noord

De Allemaal-campagne is je vast niet ontgaan: overal in Nederland hangen spandoeken. Van de boer, voor ons allemaal. Afdelingen hebben er hard aan gewerkt om de leden te motiveren een spandoek te bestellen, afdeling Schoonebeek het meest succesvol.

Als beloning namen ze afgelopen vrijdag de Gouden Kruiwagen in ontvangst. 

Spandoeken in Nederland

Wie langs het boerenerf rijdt, door het landschap, over de snelweg of bij de Tweede Kamer in Den Haag komt, is ze vast tegengekomen: de spandoeken van LTO Noord. Met deze spandoeken, een publiekscampagne van LTO Noord, laten boeren en tuinders zien wat voor positiefs de sector te bieden heeft.

De campagne is bedacht vanuit de behoefte van leden, omdat zij graag laten zien wat ze doen en wat voor moois ze maken.

Lancering Allemaal campagne voorjaar 2024

Dit voorjaar werd de Allemaal campagne groots gelanceerd. Bij provinciehuizen werden de eerste spandoeken door regiobestuurders overhandigd aan de gedeputeerden, abri's op het Media Park in Hilversum en rond het Tweede Kamergebouw n Den Haag werden voorzien van posters met onze boodschap en er vlogen vliegtuigjes boven Nederland met de tekst ‘Gezond eten komt van de boer" en "Voor ons allemaal’

De strijd om de gouden kruiwagen

Ook binnen de afdelingen werd er hard aan gewerkt om leden te motiveren een spandoek te bestellen. De afdeling waar de meeste spandoeken besteld zijn, kreeg de beloofde prijs: een goed gevulde gouden kruiwagen. 

De afdelingen Schiermonnikoog en Schoonebeek eindigden vrijwel gelijk op de eerste plaats. Na overleg met deze beide afdelingen is besloten de gouden kruiwagen te overhandigen aan de afdeling Schoonebeek. 

Prijsuitreiking door Dirk Bruins

Voorzitter Dirk Bruins heeft afgelopen vrijdag, tijdens de jaarlijkse BBQ van de afdeling, de gouden kruiwagen overhandigd aan het afdelingsbestuur. Hij kon meteen aansluiten bij de rondleiding over de biologische schapenhouderij en daarna aanschuiven bij de BBQ. Bruins: "Veel leden in de afdeling hebben een spandoek besteld om de trots van boeren en tuinders zichtbaar te maken. Onderweg naar Schoonebeek ben ik een paar keer gestopt om foto's te maken van spandoeken die ik tegenkwam."

Wim Akkerman, afdelingsvoorzitter Schoonebeek: "Namens het bestuur van afdeling Schoonebeek wil ik iedereen bedanken die aan deze ludieke en spraakmakende actie heeft meegedaan. Gezamenlijk hebben we alle sectoren lokaal, maar ook in het noorden en op nationaal niveau, publieksvriendelijk in beeld gebracht."

Voor al onze leden en bestuurders: bedankt voor jullie inzet voor de Allemaal campagne! We hopen dat de spandoeken overal blijven hangen, zodat we de waarde van de boer en tuinder duidelijk blijven maken. 

Dirk Bruins houdt een lammetje vast tijdens een rondleiding door een biologische schapenhouderij