Eduard de Bruijn nieuwe directeur LTO Noord

  • LTO Noord

Eduard de Bruijn (59) wordt de nieuwe directeur van LTO Noord. De Bruijn is op dit moment manager sociale fondsen, arbeidsmarkt & cao’s bij Actor en heeft vanuit deze en vorige functies een ruime ervaring met de agrarische sector.

Hij kijkt ernaar uit om samen met boeren en tuinders te werken aan toekomstperspectief voor de sector. De Bruijn begint met zijn nieuwe baan op 1 april aanstaande.

“Al vanaf mijn tweede jaar kwam ik elke vakantie bij mijn oom en tante over de vloer, die boer waren in Frankrijk,” vertelt De Bruijn. “In de tweede helft van mijn jeugd ben ik opgegroeid in het land van Maas en Waal in Maasbommel en Druten tussen een loonwerker en een varkenshouder. Later heb ik veel samengewerkt met agrarische klanten.” De Bruijn werd door de vertrouwenscommissie unaniem voorgedragen vanwege onder meer zijn brede managementervaring, zijn ervaring met besturen en zijn relevante netwerk binnen de sector. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Er gebeurt heel veel in de sector en het is ontzettend gaaf dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Ik ben een veelzijdig type, die het leuk vindt om zowel met de inhoud als leidinggeven bezig te zijn. In de afgelopen jaren heb ik al kennis kunnen maken met LTO. Ik hoop dat we de komende jaren mooie dingen samen kunnen doen.”

Voorzitter Dirk Bruins kijkt uit naar de komst van De Bruijn. “Als sector staan we voor spannende tijden. Je hebt dan een werkorganisatie nodig met een directeur die goed kan luisteren, alle ballen bij elkaar brengt en er ook voor zorgt dat de gemaakte plannen tot uitvoer worden gebracht.” De keuze voor De Bruijn was daarom niet heel ingewikkeld. “We zochten iemand die vanuit een helicopterview strategisch kan schakelen. Het komt er nu op aan dat we de juiste dingen doen, die echt belangrijk zijn voor onze leden.”

De Bruijn hield zich in de afgelopen acht jaar bij Actor bezig met de arbeidsmarkt en cao’s in met name de agrarische en groene sector. Daarvoor werkte hij bijna 25 jaar in verschillende marketing- en directiefuncties bij ABN AMRO. Naast zijn huidige hoofdfunctie is hij op dit moment toezichthouder bij twee onderwijsinstellingen en een woningcorporatie.