De onderwijsinstellingen en LTO Noord werken samen in het project ‘Integrale aanpak ammoniak en methaan’. We zijn op zoek naar veehouders die oplossingen voor de melkveehouderij om de ammoniak- en methaanemissie op melkveebedrijven samen met hen willen beoordelen op praktijkwaarde. Dit speelt vooral op het gebied van graslandmanagement, beweiding, ruwvoerkwaliteit en rantsoensamenstelling. Dat wat op papier zou moeten werken, is dat ook toepasbaar in de praktijk?
- Ben jij bereid om dit najaar met een student en een onderzoeker in gesprek te gaan (ongeveer 1,5 uur), vul dan het interesseformulier in. De onderzoekers nemen dan contact met je op om beter uit te leggen wat de bedoeling is en om een afspraak te maken. Na het interview houden we je op de hoogte van de resultaten van ons project.
Wat willen we weten?
We horen graag waar je tegenaan loopt, en wat je motiveert om dit te doen. Ben je er nog niet mee bezig? Ook dan zijn we benieuwd waarom niet. Met jou kijken we graag naar een aantal mogelijke oplossingen om te zien welke jij kansrijk acht en waarom. Het gaat over oplossingen, maar ook over je houding ten opzichte van zo’n oplossing en de motivatie om ergens wel of niet aan te beginnen. Wat motiveert je om ermee te beginnen of ermee door te gaan als het niet meevalt? Ook zijn we benieuwd naar jullie sectorperspectief. Jullie input is zeer waardevol!