Jongerenadviesraad LTO Noord van start

  • LTO Noord
  • Voor de volgende generatie

LTO Noord is deze week gestart met haar jongerenadviesraad. Tijdens de startbijeenkomst, die afgelopen maandag plaatsvond, maakten de jongeren kennis met elkaar en de vereniging. 'Dit was een groot succes', blikt Anouk Veldscholten van LTO Noord terug.

 

Veldscholten is voorzitter van de jongerenadviesraad en zit als jongerenadviseur in het Algemeen Bestuur van LTO Noord. De jongerenadviesraad wordt gevormd door achttien jonge leden van LTO Noord, variërend van 21 tot 34 jaar oud.

'Het is een hele energieke en diverse groep leden uit verschillende deelsectoren, regio's en met verschillende achtergronden', aldus Veldscholten. Het komende jaar gaan de jongeren op diverse thema's gevraagd en ongevraagd advies geven over het beleid en de activiteiten van LTO Noord. 'Er is genoeg 'voer' om over na te denken en hier een vervolg aan te geven', weet Veldscholten.

Naast een kennismaking met elkaar ging de groep in gesprek met LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. Aan bod kwamen onder meer het proces achter de strategische visie van LTO Noord en wat jonge ondernemers belangrijk vinden voor de toekomst van hun bedrijf en de agrarische sector. Verder was er ruimte voor het bespreken van de actualiteiten.

'Ik was blij verrast over de hoeveelheid kwaliteit en input die de jongeren inbrengen', blikt Bruins terug. 'Zij willen echt iets doen voor de vereniging. Direct na de bijeenkomst werd ik gebeld door één van de jongeren om nog even verder door te praten. Er zit veel initiatief in deze groep. Ik kijk ernaar uit om samen met hen aan de slag te gaan', aldus Bruins.