LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen slaan handen ineen voor verkeersbewuste agrarische jeugd

  • LTO Noord
  • Voor de volgende generatie

In een gezamenlijke inspanning om de verkeersveiligheid te bevorderen en met een focus op de agrarische jeugd, bundelen LTO Ledenvoordeel en leden van BOVAG Rijscholen hun krachten. De samenwerking is gericht op het toegankelijker maken van hoogwaardige tractorlessen voor jongeren.

geitenboerderij-127

Jaarlijks vallen in Nederland gemiddeld 16 doden en 250 gewonden bij ongevallen met landbouwvoertuigen. Slachtoffers vallen grotendeels bij de tegenpartij en ongeveer een tiende van de bestuurders is jonger dan 18 jaar. Het belang van een goede rijopleiding voor het T-rijbewijs is dus groot. Jacco Freriksen, Portfoliomanager LTO Ledenvoordeel zegt hierover: “Van alle voordelen die we als LTO Ledenvoordeel aanbieden, is dit er wel een voor in de basis. Vooral voor jonge mensen die opgroeien op het boerenerf, willen we kwalitatief goede tractorlessen toegankelijker maken. Door de samenwerking met de leden van BOVAG Rijscholen garanderen we onze leden een landelijke spreiding van rijscholen die voldoen aan kwaliteitseisen”.

Frank Osseforth, Bestuurder van Bovag Rijscholen, is blij met de samenwerking. “Het is BOVAG’s missie de verkeersveiligheid een positieve impuls te geven. Het aantal verkeersdoden neemt toe, met name binnen de jongere doelgroep. Denk aan de elektrische fiets, maar ook de tractor. We willen ervoor zorgen dat we bewuste bestuurders creëren. Met LTO Ledenvoordeel staan we in direct contact met de agrarische sector en de jongeren bij wie het gebruik van een tractor met de paplepel is ingegoten. Met deze financiële tegemoetkoming verwachten we jonge bestuurders uiteindelijk bewuster te maken van hun verantwoordelijkheid in het verkeer.”

Het zogenaamde T-rijbewijs kan vanaf 16 jaar behaald worden. LTO-leden profiteren van een gratis theorie-module. De aangesloten BOVAG-rijscholen maken gebruik van moderne tractoren, voldoen aan alle kwaliteitseisen en hebben een goed slagingspercentage.

Voor meer informatie over de deelnemende rijscholen en om gebruik te maken van het exclusieve ledenvoordeel, kunnen LTO-leden terecht op deze website.

Bron:

LTO Ledenvoordeel