LEADER Kop van Noord-Holland zoekt nieuwe projectideeën

  • Hollands Kroon
  • Heerhugowaard, Langedijk en Schagen
  • Julianadorp
  • Texel

LEADER KvNH gaat in het vierde kwartaal van 2022 weer open en zoekt nieuwe projectideeën! Deze kunt u indienen tot en met 1 november.

noord-holland-landschap-7

De Provincie heeft besloten LEADER voor de Kop van Noord-Holland per 24 oktober 2022 nogmaals open te stellen. Nieuwe projectideeën zijn daarom welkom. Klik hier voor het openstellingsbesluit van de provincie.

Indienen projectidee

Heeft u een idee voor de ontwikkeling van het platteland van de Kop van Noord-Holland? En past het in het kader van LEADER Kopkracht? Projecten moeten bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de regionale economie en in het bijzonder aan thema II: het stimuleren van circulaire economie, kringlooplandbouw, korte ketens en duurzame energie (let op, dat is dus beperkter dan bij eerdere openstellingen!)

Wanneer projecten daarnaast ook bijdragen aan de andere thema’s - tijdig anticiperen op demografische ontwikkelingen resp. uitbreiden en verbeteren van de (agro)toeristische infrastructuur - is dat mooi meegenomen, maar geen must.

Een uitwerking van de selectiecriteria kunt u vinden in de Lokale Ontwikkelingsstrategie
 
Verder gelden de volgende voorwaarden en beperkingen die in de informele beoordeling door de LAG een rol zullen spelen:

  • Het minimumbedrag voor één project bedraagt € 50.000 en het maximum € 500.000;
  • Projecten waarvoor nu ideeën worden ingediend, moeten in een stadium van voorbereiding zijn dat het mogelijk maakt spoedig tot uitvoering over te gaan en uiterlijk 31 december 2024 afgerond te zijn. Anders dan in eerdere openstellingsrondes zal uitstel niet mogelijk zijn.

Vul het projectideeformulier en stuur dit uiterlijk 1 november 2022 op naar leader@nhn.nl.  

Als de LEADER-coördinator denkt dat het idee kans maakt op LEADER-subsidie, zult u worden uitgenodigd om uw projectidee te pitchen in de aanvragersbijeenkomst op 17-11. De leden van de LAG zullen dan met u in gesprek gaan over uw idee, en u tips geven om uw project te verbeteren. Dit is een informele service die wij geven, en geen officiële beoordeling.

Indienen van formele subsidieaanvragen

Formele aanvragen voor subsidie kunnen vanaf 24 oktober worden ingediend via het platform van RVO. Deadlines voor indiening zijn 30 december en 31 maart.

Projecten moeten bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de regionale economie en in het bijzonder aan thema II: het stimuleren van circulaire economie, kringlooplandbouw, korte ketens en duurzame energie (let op, dat is dus beperkter dan bij eerdere openstellingen!).

Let op: Het is wel verstandig gebruik te maken van de mogelijkheid uw projectidee eerst te laten toetsen. U profiteert dan van een eerste informele toetsing en advisering.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de LEADER-coördinator (leader@nhn.nl).

Het openstellingsbesluit kunt u hier downloaden.

Aanvragersbijeenkomst 17 november 2022, 19-21 uur

Indien u voornemens bent om een aanvraag in te dienen voor LEADER-subsidie, meld u dan aan voor de bijeenkomst op donderdag 17 november 2022, 19.00 - 21.00 in Oldskoel, Burgerbrug (inloop vanaf 18.45 uur). 

Tijdens deze bijeenkomst kunt u op een laagdrempelige manier in contact komen met de leden van de LAG, de aanjaag- en adviesgroep uit het gebied, om over uw plan te praten en tips en feedback te krijgen. 

Aanmelden via LEADER@nhn.nl