Moddercampagne: 'Toon begrip, raak niet in de slip!'

  • Hollands Kroon

De campagne 'Toon begrip, raak niet in de slip!' is van start gegaan in Hollands Kroon. Met deze campagne waarschuwen we weggebruikers dat het oogsttijd is en er dus modder op de weg kan liggen.

16B5839

Boeren en agrariërs proberen de wegen zo goed mogelijk schoon te houden. Toch kunnen de wegen glad zijn en dat kan tot ongelukken leiden.

Regen en modder zorgen voor slipgevaar

De oogstperiode is van start en dus rijden boeren en agrariërs over de openbare weg met hun landbouwvoertuigen. Bij regenachtig weer liggen de wegen dan soms vol met modder. We roepen iedereen op om er alles aan te doen om dit probleem te voorkomen en weggebruikers te waarschuwen over mogelijk slipgevaar met behulp van waarschuwingsborden.

Tegelijkertijd vragen we weggebruikers begrip voor de agrarische werkzaamheden. Via de campagne wordt hiervoor aandacht gevraagd bij verkeersdeelnemers. Het belangrijkste doel is dat weggebruikers hun snelheid aanpassen. Autorijders en motorrijders worden geadviseerd om het gas los te laten, en vooral niet op de rem te trappen. Daarnaast vragen we verkeersdeelnemers om landbouwvoertuigen de ruimte te geven zodat boeren en agrariërs hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren.

'Het mooie aan deze verkeersveiligheidscampagne is dat het uit twee onderdelen bestaat. Namelijk het waarschuwen van de weggebruikers en het tonen van begrip richting onze boeren en agrariërs. Zodat we samen veilig de oogstperiode doorkomen' aldus Lilian Peters, wethouder verkeer, vervoer en infrastructuur.

De moddercampagne is een idee van de gemeente Hollands Kroon in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Wieringerland, LTO Noord en Cumela. Naast automobilisten en motorrijders richt de campagne zich ook op (elektrisch) fietsende ouderen en schoolgaande jongeren.