Bezoek Gedeputeerde Gert Harm Ten Bolscher

  • Noord-Oost Twente

Op dinsdag 24 augustus heeft Harold Zoet, interim voorzitter van LTO Noord, regio Oost, Overijssels gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher ontvangen in Beuningen. Op uitnodiging van de voorzitters van alle Overijsselse LTO afdelingen was hij te gast bij de familie Westerhof in Beuningen.

Onderwerp van het gesprek was het proces Koers Landelijk Gebied. In het gesprek is besproken dat het traject Koers Landelijk Gebied is gericht op het helder krijgen van beleidskeuzes en de mogelijk in te zetten instrumenten om beoogde doelen voor het landelijk gebied te bereiken. Het proces is niet gericht op concrete besluitvorming. Dit gebeurt in het proces van de Omgevingsvisie.

Overijssel en dan met name Twente is een uniek gebied om te wonen en te werken. Agrarische economische activiteiten zijn belangrijk o.a. voor de leefbaarheid van het gebied. Veel opgaves liggen al op het bordje van de agrariër; Natura2000, Kaderrichtlijn Water en de Klimaatopgave.

Vanuit de afdelingen werd er door de voorzitters de zorg uitgesproken dat nog meer opgaven voor de Provincie niet gewenst zijn. De oproep om toekomstmogelijkheden voor de agrariër te behouden is duidelijk overgebracht. De huidige positie van vele boerenbedrijven is nog onzeker en mensen voelen zich kwetsbaar omdat diverse gebiedsprocessen nog niet volledig zijn afgerond.