LTO Salland organiseert met Rabobank Salland goedbezocht seminar over ondernemerskansen

  • Salland

Zo’n 150 leden van LTO Salland en Rabobank Salland waren op maandagavond 4 maart te gast bij het seminar "Kansen zien en pakken in de agrarische wereld - Juist nu!". Deze elfde editie van dit seminar in Bij Lampe te Raalte stond naast ontmoeting vooral in het teken van inspiratie en toekomstperspectieven voor ondernemers.

Seminar LTO Salland ism Rabobank 2024

Aan de hand van drie aansprekende ondernemersverhalen werd de zaal meegenomen in kansen. Overijssels gedeputeerde - en Raaltes oud-burgemeester - Martijn Dadema zorgde als gespreksleider voor de interactie met het publiek. Cabaretduo Höllenboer bracht de vrolijke Sallandse noot. Naast de agrarische ondernemers Pieter Winter uit Giethoorn en Henk Scheele uit Hoeksche Waard deelden de broers Gert en Jurgen Hoogeboom van grondverzetbedrijf Hoogeboom Raalte hun verhaal. Zij zoomden in op de succesvolle ontwikkeling die zij in de regio gemaakt hebben binnen de circulaire economie in afvalstromen.

“Genoeg kansen voor agrarische sector”

Voorzitter Rudie Haarman van LTO Salland kijkt terug op een geslaagd seminar: “De landbouwsector heeft te maken met veel veranderingen door regelgeving. Dat is soms bedreigend, maar kan ooknkansen bieden. Wat mij bij de sprekers opviel, is dat zij in het zoeken van samenwerking binnen en buiten de keten nieuwe wegen vonden. Ik denk dat we die inspiratie wel gevonden hebben. Durf buiten je bubbel te kijken en speel daar op in. Daar liggen voor ons als agrariërs ook zeker kansen. Veel melkveehouders werken al wel samen met loonwerkers voor grondwerk en akkerbouwers qua mestafzet. Op het gebied van energieopwekking en teelt van biobased gewassen bijvoorbeeld liggen er nog veel meer kansen waarmee je als boer samen met anderen verder komt.”

Bron:

Julius de Vries