Martin Immink na jaren voorzitter af

  • West Twente

Martin Immink heeft na acht jaar de voorzittershamer van LTO Noord-afdeling West Twente neergelegd. De afdeling zoekt nog naar een kandidaat om de rol van voorzitter op zich te nemen.

16B9065

In de nieuwsbrief van zijn afdeling, waarin wordt teruggeblikt op 2022, bedankt Immink iedereen ‘voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben getoond’. De melkveehouder heeft de belangenbehartiging niet de rug toegekeerd, want hij is op 4 juli vorig jaar toegetreden tot het bestuur van LTO Noord regio Oost. Tot aan oktober heeft hij zowel de afdeling bediend als zijn bestuursrol vervuld waarbij hij de portefeuille Water en bodem heeft.

‘Daarin ben ik het eerste aanspreekpunt voor de waterschappen in Overijssel en Gelderland. Verder ben ik bestuurlijk verantwoordelijk voor projecten die een grote impact op de bodem hebben. Daarnaast ben ik bestuurlijk betrokken bij het programma ‘Ruimte voor de Vecht’ en de Sallandse Heuvelrug. Ook ben ik het aanspreekpunt van de Twentse afdelingen in regio Oost’, somt Immink zijn taken als regiobestuurslid op.

De acht jaar als voorzitter heeft de melkveehouder ‘met veel plezier gedaan’. ‘Ik heb veel leden ontmoet en ook veel politici die actief waren in onze gemeenten. Samen met de medebestuursleden hebben we de meeste gemeenten kunnen overtuigen van het belang van een goed landbouwbeleid, wat er bijvoorbeeld toe geleid heeft dat de gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn een beleidsmedewerker Landbouw hebben.’

Bron:

Nieuwe Oogst