Webinar: ‘Onkruiden beheersen met meer dan herbiciden en schoffels’

  • Gewasbescherming
  • Natuur, Klimaat en Energie
  • IPM Glyfosaat

Het onder de knie houden van onkruiden op je perceel dreigt steeds ingewikkelder te worden nu het middelenpakket slinkt en de regels voor toepassing van chemie strenger worden. Welke oplossingen zijn voorhanden in jouw sector en kun je hier morgen mee aan de slag?

bloembollen-2

Graag nodigen we je uit voor een webinar over dit onderwerp op woensdag 24 januari van 19.30 tot 20.30. We nemen je mee in een geïntegreerde aanpak in verschillende sectoren, in het bijzonder de akkerbouw, de bollenteelt en de boomteelt. Hoe kun je in deze sectoren onkruiden beheersen met meer dan herbiciden en schoffels? Wat kunnen andere sectoren daarvan leren? We kijken naar een breed spectrum van maatregelen en praktijkproeven, bijvoorbeeld naar wiedeggen in de lelieteelt, de inzet van robots en het nut van goed bodembeheer.

De kapstok voor het webinar is Integrated Crop Management, onder het motto ‘bezint eer gij begint’. Het webinar wordt geleid door Edwin Lambregts, manager van het Praktijkprogramma Plantgezondheid. De volgende experts komen aan het woord:

  • Timo Sprangers – onderzoeker gewasgezondheid bij WUR Open teelten
  • Ben Seubring – onderzoeker bloembollen bij HLB
  • Sven van Kalkeren – Loonwerker in Lienden

Wanneer: 24 januari 2024 van 19.30-20.30 uur.

Aanmelden

Dit webinar is onderdeel van een reeks van zeven. In deze reeks informeren we kijkers over bewerkingen waarmee bedrijfsvoering minder afhankelijk wordt van chemie.

Aanmelden voor dit webinar en andere webinars in deze reeks kan via deze link.

Voor aanvang ontvang je een e-mail met een inloglink om deel te nemen. Na afloop van het webinar ontvangen alle inschrijvers een link om het webinar terug te kijken. Deelname is kosteloos.

Het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ wil boeren adviseren en stimuleren om emissie van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen op erf en perceel, maar ook emissie naar de omgeving en omwonenden.