Kom naar het congres 'Het Drentse net op groen' op 23 juni

  • Drenthe
  • Regio Noord
  • Duurzame Energie

De energieprijzen stijgen, je wil overstappen van aardgas naar duurzame elektriciteit, maar jouw project staat in de wacht, omdat je geen nieuwe teruglever- of afnamecapaciteit kunt krijgen op het elektriciteitsnet. Hoe nu verder?

pluimveehouder-64

Provincie Drenthe nodigt je uit om op donderdag 23 juni naar het congres ‘Het Drentse net op groen’  te komen in De Melkfabriek in Bunne.

Hoe kun je gebruik maken van de inzet van flexibiliteit en nieuwe spelregels rond congestiemanagement. De provincie noemt dit: de 'Drentse Net op Groen' aanpak: wat is er WEL mogelijk om jouw project te realiseren! 

Dagvoorzitter Annemiek van Bentem neemt je mee in nieuwe oplossingen voor netcongestie en de kansen voor nieuwe marktrollen en verdienmodellen. Ook vertelt de provincie meer over de aanpassingen voor de vergroting van de netcapaciteit in Drenthe, bieden je handvatten en de mogelijkheden voor financiële ondersteuning bij de realisatie van lokale oplossingen bij netcongestie.

Tijdens de netwerkborrel zijn onder andere netbeheerders, leveranciers van opslagsystemen en fondsbeheerders aanwezig en heb je de mogelijkheid om gelijk in gesprek te gaan over mogelijke oplossingen. 

Kijk voor meer informatie over het programma en om je aan te melden op: Netcongestie - Provincie Drenthe.