Ontmoet ons op Hardenbergse beurs

  • Regio Oost
  • Gelderland
  • Overijssel
  • Regio Noord
  • Drenthe

Op 26, 27 en 28 oktober worden de Rundvee- en Mechanisatievakdagen georganiseerd in de Evenementenhal in Hardenberg. LTO Noord is op drie stands actief op deze beurs.

LTO Noord is traditiegetrouw vertegenwoordigd op de beurs in Hardenberg. Relatiebeheerder Ans Overmars vertelt dat op de beurs staan een uitstekende manier is om in contact te komen met leden en niet-leden. ‘Niet alle leden gaan naar bijeenkomsten. We horen vaak van leden dat ze het goed vinden dat LTO Noord op de beurs staat’, zegt Ans Overmars. ‘En wanneer je vragen niet meteen kunt beantwoorden, neem je ze mee om er later op terug te kunnen komen. Ook kun je met elkaar in gesprek over de gekozen inzet of meningen over de toekomst delen. De gesprekken leveren meestal meer begrip op voor elkaars standpunt.' 
Je vindt onze stand op nummer 120. 

Mentale fitheidsplein 
Het programma ‘Voor de mens, achter de ondernemer’ en de vakgroep ‘Vrouw en Bedrijf’ van LTO Noord zijn betrokken bij het mentale fitheidsplein. Met onder andere Zorg om Boer en Tuinder, Stigas en Boer en Toekomst Vechtdal besteden ze op dit plein aandacht aan de mentale kant van het boerenleven. Er is een tafel om te kletsen en je kunt je bloeddruk laten meten. Op de donderdagavond kun je hier complimentenkaarten halen en is er een leuke act van theaterdames Kampen. 
Het Mentale fitheidsplein is naast de stand van LTO Noord.  

Deltaplan Agrarisch Waterbeheer
Als boer of tuinder wil je voldoende en schoon water op het juiste moment en de juiste plek. Dat vraagt om goede managementkeuzes en nieuwe en praktische kennis. Binnen het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) wordt hier aan gewerkt. In water- en bodemprojecten proberen we uit, leren we van elkaar en maken we investeringen mogelijk met hulp van (subsidie)regelingen. Naast informatie over lopende DAW-projecten kan je er bijgepraat worden over mogelijke (investerings-)regelingen. Denk aan projecten rond verdroging, vernatting of het verbeteren van schoon grond- en oppervlaktewater. Verder kan je inspiratie opdoen over praktische water- en bodemmaatregelen voor jouw bedrijf. 
Het DAW ondersteunt zo, samen met diverse partners, boeren en tuinders die een bijdrage leveren aan de wateropgaven in agrarische gebieden en het realiseren van economisch sterke en duurzame landbouwbedrijven. Het DAW is een initiatief van LTO Nederland. Wil je meer weten over DAW-projecten in jouw regio? Kom dan langs bij de stand van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Die vind je in hal 1 op de beurs. 

De beurs is elke dag geopend van 13.00 tot 22.00 uur.