Geslaagde protestactie van boeren op Utrecht Centraal

  • Utrecht
  • Regio West
  • Stikstof

Afgelopen zaterdag organiseerden leden en bestuurders van LTO Noord afdelingen in Utrecht een protestactie. Zij wilden een ander geluid laten horen. Deze keer niet met trekkers en blokkades, maar een publieksvriendelijk protest.

Ruim 2300 rode zakdoeken uitgedeeld

Boeren uit Bunnik, Houten, Lopik, maar ook uit Woerden en omgeving Eemland deelden onder het Bollendak op Utrecht Centraal ruim 2300 rode zakdoeken uit en gingen het gesprek aan met voorbijgangers. 

Jan Kreuger, LTO Noord bestuurder en varkenshouder uit Woerden: “Het is belangrijk om op verschillende manieren te protesteren en onze stem te laten horen. Afgelopen zaterdag hebben wij op deze manier onze zorgen over het stikstofbeleid geuit. We hebben flyers uitgedeeld en uitgelegd waarom we precies actie voeren en wat onze plannen zijn. En benadrukt dat we als sector zelf óók oplossingen hebben. Wij kijken heel tevreden terug op de actie, we hebben veel zakdoeken uitgedeeld en goede gesprekken gevoerd. We kijken nu met spanning uit naar de gesprekken die deze week gaan volgen.”