(Virtuele) Tour de Boer Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland op 4 november

  • Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland
  • Zuid-Holland
  • Bewust omgaan met biodiversiteit, energie en kringlopen
  • Vruchtbare Kringloop

Ben je ook benieuwd hoe collega’s bodem, nutriënten en biodiversiteit een plek geven in hun bedrijfsvoering? Tijdens de virtuele Tour de Boer op 4 november neem je een kijkje op drie locaties van Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland, waar proeven lopen om de kringlopen in Zuid-Holland te sluiten.

fruitteler-28

Tijdens deze tocht ga je in gesprek met de ondernemers die daar actief bij betrokken zijn en kom je meer te weten over hun werkwijze, verwachtingen, successen of de lastige hobbels onderweg. 
Ontdek wat innovatie en onderzoek hen heeft opgeleverd. En misschien ook jou kan opleveren!

De virtuele Tour de Boer start in Middelharnis, waar melkveehouderij en akkerbouw in de Van Pallandtpolder samenwerken aan o.a. strokenteelt en natuurlijke plaagbestrijding. Daarna doen we Numansdorp aan en bezoeken we een fruitteeltbedrijf/proeflocatie waar geëxperimenteerd wordt met bokashi en champost voor bodemverbetering. De laatste stop is Maasland, waar een technische innovatie op het gebied van niet-kerende grondbewerking wordt ingezet voor kruidenrijk grasland en verbetering van de biodiversiteit.

Kortom, een tour die stof tot praten geeft. Met elkaar en met de betrokken ondernemers.

Na een korte inleiding starten we en kun je na elk bezoek in kleinere groepen met elkaar doorpraten. Na het laatste bezoek ronden we gezamenlijk de avond af.

Ga je mee op Tour de Boer? Meld je snel aan, dan zien we elkaar op 4 november!
Meld je aan via deze link.

VKZH-Uitnodiging-TourdeBoer-04112021