De rol en betekenis van ‘Brussel’ wordt steeds groter. Voor de landbouw belangrijke onderwerpen zijn de Farm to Fork strategie en de Green Deal van EU Commissaris Timmermans. Klimaat en milieu zijn daarin belangrijke onderwerpen. Naast de EU heeft ook het Nederlandse kabinet veel geld beschikbaar gesteld voor de aanpak van klimaat en stikstof. Ook wil Europa steeds nadrukkelijker eisen stellen aan dierwelzijn en transport. Wat is de betekenis van deze Europese dossiers voor de Nederlandse kalverhouders? Waar moet de sector rekening mee houden? Welke inspanningen doet LTO Nederland in Brussel? Vragen waar we tijdens de ledenbijeenkomsten op ingaan.
Als aftrap van de bijeenkomst zal Wim Thus, voorzitter LTO vakgroep Kalverhouderij, je informeren over actuele discussiepunten in de sector. Wat eist onze aandacht: beeldvorming over de sector, samenwerking met melkveehouderij, reductie van (ammoniak)emissies en kalvergezondheid. We vernemen graag de visie en mening van leden kalverhouders op deze vraagstukken.
Vervolgens zal één van de lobbyisten van LTO Nederland in Brussel/Den Haag ingaan op de hierboven genoemde belangrijke onderwerpen die in de EU spelen. Hoe leveren wij onze inbreng, waar liggen kansen en bedreigingen. Waar moeten we voor de kalverhouderij op inzetten?
De ledenbijeenkomsten zijn op:
- Donderdag 10 maart: Restaurant ’t Witte Huis, Geert Wolter Smitweg 20 in Donkerbroek
- Woensdag 16 maart: ’t Zand, Bestseweg 52 in Oirschot
- Donderdag 17 maart: Kalverhouderij Beekzicht, Scherpenzeelseweg 45 in Barneveld
- Maandag 21 maart: Boerderij 'De Melktap', Nettelhorsterweg 21 in Geesteren
Telkens aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.