Wil jij leren vertellen over je bedrijf en hoe voedsel wordt geproduceerd?

  • LTO Noord Vrouw en Bedrijf
  • Regio Noord
  • Regio Oost
  • Regio West

Meld je nu aan en je krijgt een gratis training!

Wij zoeken boerinnen, akkerbouw- en tuindersvrouwen die een of meerdere keren op een bijeenkomst van Vrouwen van Nu in hun eigen regio willen vertellen over hun werk op het agrarisch bedrijf en over de wijze waarop voedsel wordt geteeld op hun bedrijf. Je krijgt een korte training om te leren je verhaal op een leuke manier te vertellen!

De bijeenkomsten waar wij boerinnen voor zoeken zijn onderdeel van het Landelijk voedselplatform. Dat is een project dat LTO Vrouw&Bedrijf samen met Vrouwen van Nu heeft opgestart. Doel van de bijeenkomsten is om gesprekken op gang te brengen tussen consumenten en producenten van voedsel. 

We willen met elkaar vooroordelen over agrarische sector wegnemen en zo boer en burger dichter bij elkaar te brengen. Zodat er ook wederzijds meer begrip ontstaat. 

Wij zoeken boerinnen en tuindersvrouwen in elke provincie zodat je in je eigen regio op een bijeenkomst van Vrouwen van Nu jouw verhaal kunt vertellen. Wij hopen dat je wilt meedoen!

Je staat er niet alleen voor. We willen je ook helpen om je verhaal makkelijk en goed te kunnen vertellen. Daarom wordt er voor iedereen die mee wil doen een korte training georganiseerd die je gratis kunt volgen. 

Die training is natuurlijk ook gewoon handig voor als je op andere momenten iets wilt vertellen over je bedrijf en de manier waarop wij voedsel produceren. 

Je kunt kiezen uit een van de drie trainingsdagen die wij hebben georganiseerd.

De avonden van Vrouwen van Nu over voedsel worden volgend jaar 2022 gehouden en de data zijn steeds in overleg met de boerin of tuindersvrouw die haar verhaal komt vertellen.

Inhoud van de Traning

Tijdens de trainingsdag, verzorgd door de LTO Academie leer je jouw verhaal vanuit kracht te vertellen. Dit kan via een presentatie of andere werkvorm zoals bijvoorbeeld een rondetafelgesprek of een proeverij met jouw producten. 

En we gaan inhoudelijk aan de slag met je verhaal. Waar je moet beginnen, hoe lang jouw verhaal moet duren en welke werkvormen daarbij passen. En wat zijn uitgangspunten die je voor jouw verhaal kunt gebruiken? Daarnaast gaan we aan de slag met het voeren van een goede dialoog met je publiek. Welke vragen kunt je verwachten en hoe reageer je daarop. Hoe ga je om met moeilijke vragen. Kortom altijd leerzaam zo’n training voor elke boerin en tuindersvrouw en ook in te zetten in andere situaties. 

Je gaat naar huis met voldoende handvatten om jouw verhaal op een bij jou passende manier vorm te geven en te houden.

Data training:

• Donderdag 3 februari | Zwolle 

• Woensdag 16 februari | Utrecht  

• Maandag 14 maart | Den Bosch

• Donderdag 22 maart | Extra trainingsdag Zwolle

Tijden: steeds van 10:00 – 16:00 uur

Je kunt zelf kiezen voor welke trainingsdag je je aan wilt melden. Er zijn geen kosten aan verbonden. De data waarop je volgend jaar een keer jouw verhaal kunt vertellen bij een bijeenkomst van Vrouwen van Nu worden volgend jaar bepaald in overleg met de vrouwen die mee gaan doen. 

Je kunt je aanmelden via de LTO Academie met de code 'Vrouwenbedrijf2022'.

Voor meer informatie:

LTO Noord Vrouw&Bedrijf:

Ceciel Mentink 06- 22 43 44 86, cecielmentink@gmail.com of
Willemien Koning 06-23 12 12 75 , wkoninghoeve@kpnmail.nl.