Kinderen - gebeurtenissen

geitenboerderij-156

Gebeurtenissen hebben veel impact op kinderen. Wees je daar als partners van bewust en laat de zorg om en voor de kinderen centraal staan. Ieder kind reageert anders op een gebeurtenis, geef het kind daarin de ruimte en wees er voor het kind.

Naast gebeurtenissen waar een kind mee moet leren leven, kan er ook iets met het kind gebeuren wat niet alleen emotioneel veel impact heeft, maar ook gevolgen heeft voor het bedrijf. Het kind kan ernstig ziek worden of blijvend invalide. Hoe gaan jullie dan om met de zorg hiervoor, hoe delen jullie deze zorg. Zaken waar je liever niet over na wilt denken. Kunnen jullie bijvoorbeeld gebruik maken van zorgverlof?

En wat als jullie kind schulden heeft?

Wat betekent dit voor een minderjarig kind? Hoe ga je daar als ouder mee om? Waar ligt de aansprakelijkheid van het kind en waar die van de ouders? Wat als jullie meerderjarige meewerkende zoon of dochter schulden heeft, heeft dat consequenties voor het bedrijf?

Het meerderjarige kind is zelf aansprakelijk voor zijn schulden en wordt daar persoonlijk op aangesproken. Op het moment dat het kind staat ingeschreven op jullie adres, dan kan er beslag gelegd worden op alle in het huis aanwezige spullen.