Indrukwekkend verhaal van Kees huizinga

  • Gelderse Vallei

Zo stil dat je een speld kon horen vallen, gevolgd door een daverend applaus. Dat bracht gastspreker Kees Huizinga, akkerbouwer in Oekraïne, teweeg tijdens de algemene ledenvergadering van LTO Noord-afdeling Gelderse Vallei.

 

De afdeling mocht maar liefst 120 leden verwelkomen. ‘De zaal zat vol. Geweldig’, blikt afdelingsvoorzitter Wim Brouwer terug. De algemene ledenvergadering begon met een terugblik op afgelopen jaar, gevolgd door bestuurszaken en de actualiteiten.

‘Het is alweer een jaar geleden dat ik voorzitter werd van onze afdeling’, gaf hij aan. ‘In die tijd is er ontzettend veel gebeurd. Er komt veel op onze sector af en ondernemers in ons werkgebied worden hard geraakt door de plannen van de overheid. Als afdeling zetten wij ons voor de volle 100 procent in.

‘Soms zijn wij wat scherp, maar onze leden waarderen dat enorm. Ze hebben grote waardering voor de lokale en regionale belangenbehartiging. Voor de tijd en energie die het bestuur daarin steekt, kreeg het applaus. Daar doe je het voor. Leden willen graag dat wij op dezelfde voet doorgaan.’

Tijdens het tweede deel van de avond was het podium voor akkerbouwer en Oekraïne-vlogger Kees Huizinga. ‘Hij vertelde over zijn bedrijf, de oorlog in Oekraïne en het bombardement vlakbij de school van zijn kinderen. De aanwezigen hingen aan zijn lippen. Zo indrukwekkend is zijn verhaal’, aldus Brouwer.

Bron:

Nieuwe Oogst